torsdag 21 oktober 2010

CAPRI

Det har länge varit ett drömresemål, och idag åkte vi dit - till Capri! Solen sken och det var härligt varmt i luften. På båten över från Sorrento försökte en snubbe övertala oss att åka med på en guidad tur för 20 euro per person. Han hävdade att det var det enda sättet att se ön, och att lokalbuss skulle kosta 18 euro för att se samma saker. Vi var lite skeptiska och inte så sugna på att skuffas runt med ett gäng andra turister och avböjde. Och vi fick en helt underbar dag på egen hand! Och betalade 4 euro för lokalbuss och fick se massor på kort tid!

Capri var precis så vackert som man kan tänka sig. Capri stad var otroligt chic och full med designer butiker i de mysiga och smala gränderna. Och utsikten var fantastisk!

Vi åkte ner till den lilla stenstranden Marina Piccola, där vi åt smaskig pasta och gnocci innan vi svidade om till badkläder. Det var ju så varmt! Vi badade i det turkosblå vattnet och solade en stund. Riktigt härligt!

Sen åkte vi vidare till Anacapri, den andra staden på Capri. Inte lika lyxigt och inte lika mycket folk som i Capri town, utan mer mysigt och genuint. Slog oss ner på ett café vid ett litet torg och drack caffe latte och åt chokladkaka. Kollade på folket som gick förbi - chica italienskor som kom gående med sina barn som de hämtat på förskolan.

En underbar dag som avslutades med god pizza och den bästa chokladglassen jag någonsin ätit!

Inga kommentarer: