onsdag 5 maj 2010

Rafting Rio Pacuare, Costa Rica


River rafting klass III-IV på den fantasktiskt vackra floden Rio Pacuare som omges av regnskogsklädda berg som stupar brant ner mot floden. Det var vad vi hade att se fram emot när vi blev upphämtade på vårt hotell i Puerto Viejo kl 6 imorse. Efter två timmars bussresa kom vi fram till floden där den galne och roliga instruktör Ricki, en gummibåt, hjälmar, paddlar och flytvästar väntade. Tillsammans med Ricki och 4 medpassagerare gav vi oss av ner längs floden. Vi skulle ta oss igenom 44 rapids (ställen med lutning där vattnet rinner snabbare och där det blir mer eller mindre turbulent beroende på lutningen) och en total fallhöjd på 300 meter!
Johan var cool som vanligt men jag såg framför mig hur jag trillade ur båten och krossade benet mot en sten... Men vi klarade oss faktiskt hela vägen ner utan att någon föll ur båten. Vi paddlade för glatta livet och följde Rickis kommenderingar. Blåmärken, skavsår, blåsor, ryggvärk (Johan) och antydan till en fläskläpp (Stina) är de enda blesyrerna. Ja, vi är helt slut nu och lite mörbultade! Ligger utslagna i sängen :). Men det var riktigt roligt och otroligt vackert! Vi åkte igenom vattenfall och såg massa vackra fåglar och fjärilar. Dagen idag kvalar helt klart in på topp 10.
Efter totalt 4 timmar på floden tog oss bussen till San Jose. Den slingriga vägen hit var fantastisk! Det är så otroligt vackert och storslaget här. Höga berg, djupa dalar, grön regnskog och betesfält.
Imorgon väntar Poas vulkanen och en canopy-tur där man sitter i en sele och åker på en zip-line högt uppe bland träden i regnskogen. Sen i övermorgon går flyget till Miami.

Bye bye!

2 kommentarer:

Ola sa...

Ser sjukt härligt ut.... skönt att höra från er igen...saknar er allt lite nu så det ska bli skönt när ni kommer hem... Då väntas grilltider på näset... idag har vi fått större delen av framsidan uppfylld med matjord.. inte mycket kvar nu. sen är vi nästan klara...
Snart har jag några dagars semester och då har jag planerat för att lägga resten av plattorna på baksidan...
Ta hand om er så hörs vi snart igen... Ser fram emot ett hisnande bildspel från er resa när ni kommer hem.. Kramar från Malin och Ola.

Linda sa...

Vilka äventyr! Häftigt

Kram på er