torsdag 6 maj 2010

Vacker, vackrare, Costa Rica

Hej från detta vackra land!

Bilderna nedan talar för sig själva. Det är så fantastiskt vackert här! Igår åkte vi med guiden Jimmy upp till vulkanen Poas. Han mötte oss i hotell lobbyn med en liten fågelunge i handen som han hade hittat på gatan. Han ville ta med sig den upp till bergen och släppa ut den där. Så jag fick hålla i fågelungen hela bilresan upp till vulkanen.

Jimmy var otroligt trevlig och väldigt kunnig. Han berättade entusiastiskt om kaffeplantagen som vi åkte förbi. Hur man kan odla kaffe på samma planta i nästan 40 år, att kaffe industrin har skapat miljöproblem i landet som man försöker komma till rätta med och att Starbucks driver det allra starkast genom att ställa höga krav på de kaffeodlare som de handlar ifrån.

Vid vulkanen var det väldigt molnigt så vi såg inte så mycket tyvärr (om det hade varit klart väder hade det sett som bilden nedan), men fick desto mer berättat för oss. Både om naturen och om hur man lever i Costa Rica.

Därefter bar det av neråt till ett ställe där vi skulle göra canopy. Dessvärre har vi inga bilder från det då vi inte ville ta med oss kameran när vi kastade oss ut bland träden i regnskogen. Men vi har lånat en bild på nätet som visar principen. Det var ett härligt och roligt att sätt att se regnskogen från ovan, och stundtals ganska hissnande då man på vissa sträckor gled fram i 50 km i timmen!

Det blev inte så många dagar här i Costa Rica men vi har hunnit se väldigt mycket! Om en kvart går bussen ut till flygplatsen. Miami väntar :)
Ha det bra där hemma!
Hasta luego








3 kommentarer:

Helena G sa...

Hej på er!
Sorry att jag inte kunde vara så snackig på FB i morse Stina, rädd att det skulle märkas i radion annars! :)

Men härligt att höra från dig live. Och här läser man om era äventyr och tittar på bilderna där ni är så snygga, bruna och utvilade. Förstår att ni börjar bli mätta på upplevelser. Kände så efter 2 veckors flängande över USA. Kan kännas som en trivial jämförelse ju men det blir lätt så när resandet blir så intensivt. Är ni klara med upplevelser så kom hem för bövelen... Ni kan ju spara lite äventyr till resten av livet om ni vill! ;)

Tänker på er/ KRAM

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Helena sa...

Häftigt!!Återigen!!!
Efter en ganska jobbig vecka har vi nu lite fredagsmys framför talang.Imorgon åker jag till Kosta för att komma hem på söndag igen....stor suck!!
Gustav blev jätteglad för sin present-den kom förra veckan:-))Han är piggare nu igen och jag hoppas att det håller i sig. Maja ska iväg till Olsäng på Juniordag imorgon.
Hoppas ni får det härligt i Miami.

Kramar Helena