tisdag 19 januari 2010

Bilder från HongKong

Idag har vi gjort HongKong. Har varit galet effektiva och hunnit med mycket!

Började dagen med frukost och stadsvandring i city. Sen tog vi tåg/spårvagn upp till Victoria's Peak som bjöd på fantastisk utsikt över stan. Promenerade en stund där uppe innan vi åkte ner igen och besökte botaniska och zoologiska trädgården där vi kunde spana in massa trevlig apor bland annat. Lunch och sen blev det båt med Star Ferry över till Kowloon ön där vi besökte Ladies market och jag fick shoppa! En klocka för 28 kronor. Så nu kan vi hålla koll på tiden igen (lite jobbigt att leva utan klocka...). Sen tog vi tunnelbanan till HongKong park där vi andades en stund innan vi tog tunnelbanan till vandrarhemmet och vilade våra jetlagade kroppar en liten stund. Kvällen inleddes Kowloon ön där vi såg över till HongKong-öns alla skyskrapor som bjöd på häftig ljusshow. Därefter tunnelbana till Causeway Bay och middag. Dumplings, teriaki chicken och nudlar. Gott! På väg därifrån sprang vi på ett IKEA varuhus... som vi inte kunde låta bli att springa igenom. Såg ut precis som hemma. En glass på HägenDaaz senare ligger vi nu utslagna i sängen.

Det verkar ju dumt att ta det lugnt på semestern... Vi slappar en annan dag! Imorgon har vi en halv dag på oss att se Stanley som ligger på andra sidan Hongkong-ön innan vi måste packa väskorna och ta flyget till Saigon!

Behöver vi säga att vi har det underbart!!?? HongKong är en fantastiskt trevlig stad. Bäst idag var utsikten och promenaden uppe på Victorias Peak. Och det är härligt väder också. 20 grader och sol! We like a lot.

Rolig iakttagelse: byggnadsställningarna här är gjorda av bambu. Ser hyfsat instabilt ut. Och det är en ganska skarp kontrast att se en skyskrapa som håller på att renoveras... och så är byggnadsställningarna bestående av bamburör.

Skyskrapornas ljusshow
HongKong park

På ladies market. Glad efter mitt inköp.

Utsikten från Victoris's Peak

Johan och den underbara utsikten.

7 kommentarer:

Ola sa...

Ser sjukt härligt ut... kan inte fatta att ni är på andra sidan just nu.... vi fikade ju hos er i förrgår....>Hur som helst så verkar ni fått en riktigt bra start på er resa.... Såg en gammal 80 tals hong kong action i söndags kväll med Van Damme och tänkte då på er... Att ni skulle få se hong kong live... med sina öar, djonkar och skyskrapor.... Fortsätt njut och trevlig resa till Vietnamn. Fly safe.... och jag kommer säga det många gånger på denna sidan... Se till att ha koll på varandra och bagaget...;)

//Ola

Helena sa...

Ser verkligen helt underbart ut!!Häftigt sa Maja!!Förstår att ni njuter! Hoppas ni sover gott just nu.Kram på er,Helena

Kickan sa...

Hej på er båda! Härligt att se att ni verkar ha de fint. Kan ju inte förstå knappt att ni är på andra sidan klotet!! Ska med spänning föja er på resan :-) Önskar man kunde få komma med om så bara för en dag! Här hemmma snöar det just nu,så man blir ju lite avis att höra 20 grader o sol!
Ta hand om varandra, Kram Kickan

Jenny sa...

Då har resan börjat...! Trevligt med era bilder som ytterligare beskriver det ni upplever! Vilken magnifik utsikt från Victorias Peak : - )

Jimmy sa...

Sweet! Ni kom i väg :) Kul med bloggen så vi kan drömma oss iväg med er härifrån kalla/vintermörka Sverige.

Anni sa...

Ni verkar ha det underbart! Vackra bilder, ser fram emot bildvisningsmaraton i början av juni! ;) Glöm inte säkerhetskopiera!
Som Kickan sa så har det snöat här idag, men jag tycker det är härligt!! :)
Massa kramar

Jenny F sa...

Vad härligt att se era bilder, man blir ju inte alls avis!!! ;) Ser ut som att ni lyckades pricka in en dag med bra utsikt från Victorias Peak. =)
Ta hand om er och glöm inte att fota och lägg upp massor med bilder så vi här hemma kan få drömma oss bort en stund!
/Jenny