fredag 29 januari 2010

Kambodja so far

Kep var en sömnig och riktigt mysig liten stad. Vårt guesthouse var en pärla som gjorde upplevelsen ännu bättre. Underbar utsikt, höns som gick och pickade i gräset och en jättefin trädgård högt uppe på en kulle.

Vi började dagen idag med en tidig promenad runt Kep. Gamla slitna och nedgångna kolonialvillor vittnade om att det varit en pampig stad en gång i tiden. Alla tomter var inramade av vackra murar som sett bättre dagar.

Det gick ganska fort att "göra stan", som var mer som en liten by. Så efter en lyxig frukost åkte vi vidare till Kampot där vi befinner oss nu. En stad som ligger 2 mil öster om Kep. Ganska mycket större och mer livlig. Men inte lika mysig. Vi hittade till "The magic spongue". Ett guesthouse som drivs av en gästvänlig amerikan vid namn William.

Vi fick tips om att besöka en grotta utanför stan och tog en tuck-tuck dit. Fick se den vackra landsbygden där man lever i ett bondesamhälle som troligtvis påminner om Sverige för 100 år sen (förutom att många har mobiltelefoner och mopeder). När vi närmade oss grottan kom ett gäng barn och cyklade upp bredvid oss och frågade var vi kom ifrån och vad vi hette. När vi sen parkerade en bit från grottan så erbjöd de sig att följa med oss dit (tydligen vanligt att barnen agerar guider där). Så vi fick med oss 8 ungar i åldrarna 6 till 15 på vår promenad till grottan. De var riktigt pratglada och ställde tusen frågor. En liten tjej på sju år undrade hur gammal jag var. När jag sa att jag var 28 svarade hon att det inte var så gammalt, men 30, 31, 32 däremot - det var gammalt. Haha... Ungarna var dagens höjdpunkt!

4 kommentarer:

Helena sa...

Helt underbara bilder!!Det är så kul att få följa med på resan!!
Här är det bara massor med snöööööööö.
I morgon ska jag med Maja till skolan för att se hur det funkar-kan bli spännande..

Ha en bra morgondag!!
Kram Helena

Henrik sa...

Rapp uppdatering, bra text och många härliga bilder, fortsätt så! (Ni hackers måste lära mig göra sådana där bildspel)
Fortsätt uppleva, uppskatta, och uppdatera!

Anna sa...

Håller med föregående.. Kul med så mkt uppdatering och underbara bilder!
Kram

Jenny sa...

Hej på er! Sitter framför vår nya dator och bekantar mig! Tack Johan för all hjälp, känns verkligen att vi bytt upp oss!!
Ni har nog ungefär 30-40 grader varmare än oss just nu. Lite väl kyligt att ta hundpromenader i -16 grader...brrrr.
Håller verkligen med om att ni är bra och snabba på att uppdatera, väldigt roligt att följa! Ta hand om er och stor kram