måndag 1 februari 2010

Resan genom Kambodja fortsätter

Dålig uppdatering de senaste dagarna. Sorry för det! Vi har hållt ett ganska högt tempo så det har inte riktigt funnits tid eller möjlighet. Sen sist har vi hunnit med följande:
  • Djungeltrekking i Bokor Mountain National Park. Svettigt värre att bestiga ett berg. Men väl värt besväret när vi kom upp till toppen och det gamla kasinot som numera är en ruin. Enligt uppgift fanns det både tigrar och vilda elefanter i djungeln, men vi såg bara en ekorre och lite myror... Tur det! En ranger följde dock med oss på turen med en AK4 under armen. "In case of tigers"... ''
  • Fått känna på de skumpiga kambodjanska vägarna på buss, tuck-tuck och ett öppet lastbilsflak. Lastbilsflaket var en mindre trevlig överraskning under vår trekkingtur på Bokor Mountain. Satt ihopträngda tillsammans med 10 andra personer i två timmar på en grus/stenväg. Lastbilen hade varken fjädring eller dämpning så det var rätt plågsamt.
  • Testat på att sova i en bastu. Två nätter i rad. Kan meddela att det inte funkar. Körde på budgetalternativet med rum utan AC i Kampot. 50 kronor per natt lät bra i teorin. Men i pratiken var det en nära-döden-upplevelse. Så det misstaget gör vi inte om.
  • Gjort Phnom Penh på 24 timmar. Staden förtjänar mycket mer tid än så, men vi var inte riktigt upplagda för storstadspuls, så det blev ett kort besök. Hann i alla fall med några "måsten" i Phnom Penh: Tuol Sleng Museum som var det ställe där Pol Pot i slutet på 70-talet torterade de personer som inte delade hans och de röda khmerernas åsikter och Killing Fields (eller Choeung Ek som det heter) där samma personer slutligen avrättades. Fruktansvärt och obehagligt. Vi var även på Royal Palace som byggdes i slutet på 1800-talet och som år något av det pampigaste vi någonsin sett. Bilder kommer.
    Phnom Penh är en väldigt vacker stad med breda avenyer och pampiga tempel överallt. Ett besök rekommenderas!

Vid lunch idag tog vi bussen 6 timmar för att slutligen anlända i Siam Reap där vi ska hålla till de närmsta dagarna. Ska utforska Angkor Wat som ligger norr om stan.

Har förstått att det är massa snö hemma. Det låter härligt!! Men värmen är rätt nice den med ;).

Pussar o kramar från oss

1 kommentar:

Helena sa...

Härligt att höra från er igen!!Låter spännande-en helt annan värld ....
Här är det kallt-ja just nu bara -1,men i morse var det -18...
Vi har varit på arenan och åkt skridskor-det går bara bättre och bättre. Mamma och pappa har varit här på kaffe och Majas hemlagade chokladmousse!
Nu är det dags för mysig söndagskväll!
Ha det så bra!!
Puss o Kram på er!! / Helena