torsdag 29 april 2010

Alive and kicking in Panama City

Snabba ryck. Nu befinner vi oss i Panama City. Landade här i förmiddags efter en kylig nattflygning med Copa Airlines från LA. Efter att ha befunnit oss i engelsktalade länder de senaste månaderna är det lite av en chock att komma hit där väldigt få människor pratar eller förstår engelska. Jag har fått damma av mina spanskakunskaper som uppenbarligen fanns någonstans i bakhuvudet och vi har i alla fall tagit oss igenom dagen idag ;).

Det är galet varmt här och givetvis så har regnperioden börjat precis... Just our luck! Vi hade soligt och fint på dagen idag men just nu öser det ner. När vi skulle åka taxi från bion tidigare ikväll så forsade vattnet längs gatorna. Vi hoppas att det inte ska regna alltför mycket under vår tid här, men är det regnperiod så är det.

Vi måste erkänna att vi börjar bli lite reströtta nu. Inte så att vi har hemlängtan direkt, men att ständigt förflytta sig, bo på hotell och planera vad vi ska göra börjar ta på krafterna. Ena dagen är det Johan som vill åka hem, och nästa dag är det jag som vill hem. Men vi försöker peppa varandra och göra roliga saker. Imorgon har vi till exempel en egen guide som ägaren på vårt hostel fixat. Han ska visa oss stan och Panama kanalen!

Nu = nana kudden!

Kram
Stina o Johan

4 kommentarer:

Anni sa...

Håll ut! Nu är det inte lång tid kvar förrän ni får komma hem och jobba, tvätta, städa, diska, handla, laga mat, rensa ogräs, tvätta bilen, mm! ;)

Hoppas ni får en riktigt härlig dag med guiden och att regnet tar ett litet uppehåll!

Vill också att ni ska komma hem snart! :)

Kram kram

Helena sa...

Passa på och njut!!
Tids nog hinner ni med att vara hemma!!
Men jag förstår faktiskt att det känns så ibland-men försök njuta....
Jag har varit med lilla G på vårdcentralen idag-halsfluss och 39 i temp igen...suck!!
Imorgon är det Valborgsmässoafton-vi får väl se hur vi ska fira den-hoppas att grannarna fortfarande kan tänka sig umgås med oss-trots sjukan..
Idag är det mulet men man märker att det ändå blir varmare för var dag:-))

Kramar i massor, Helena

Ola sa...

Hej på er... skönt att höra från er igen... >Uppenbarligen kom ni ju med flyget....;) Som helena sa så hinner ni med bestyren här hemma tids nog... Själv har jag idag avslutat ytterligare en utbildning på jobbet. riktigt skönt..Här hemma fortsätter plattläggning och iordningställandet av framsidan. Malin har klipp gräset för 1 gången ikväll.. Fortsatt trevlig resa så ser vi fram emot grillfesten hemma hos er när ni kommer hem.... många kramar från Big brother...

Lotta sa...

Hej på er! Härligt att få höra av er igen och ta del av nya inlägg.
Jag säger som Ola och övriga inläggare: Passa på och njut! Det springer inte ifrån er härhemma! Även om jag kan förstå att det är jobbigt ibland att ofta bryta upp och förflytta sig vidare till nästa plats- det har ju blivit några stycken under er resa!!! Håll koll på att det är ett stort oljeutsläpp i Mexikanska golfen- det har blivit undantagstillstånd i delstaten Louisiana - intill New Orleans!
Här hemma har värmen kommit även på natten - så nu börjar björkarna grönska. Vi var i Lyckeby igår- påskliljorna blommar för fullt och det är fint i er trädgård.
Massor av kramar från Lotta och Klas