lördag 3 april 2010

Glad Påsk i Wellington

Nu ar vi i Nya Zeelands huvudstad, Wellington, som ligger på Nordöns södra spets. Stan kallas för "The windy city" och påminner mycket om Karlskrona. Det blåser en hel del.

Alla backpackerställen var fullbokade här i stan så vi bor på hotell! För första gången sen Bangkok. Planen var att stanna här en natt och sen hyra bil idag och åka vidare norrut. Men eftersom det är påskhelg så är varenda hyrbil uppbokad... Och vi har som vanligt ingen framförhållning utan trodde att vi bara skulle kunna dyka upp här och boka en bil på plats... Men tji fick vi. Så vi fortsätter resa med Kiwi Experience ett tag till. Imorgon bitti åker vi till Taupo.

Eftersom vi fick en "ledig" dag helt plötligt idag så vi har försökt göra lite nytta och planera lite för Fiji och Cooköarna. Bara en vecka kvar till Fiji :). Var inne på en resebyrå och fick lite broschyrer med oss. Johan ligger just nu och läser om alla lyxhotell på Cooköarna. Kostar bara 2500:- per natt. Per person! Som hittat. Men det finns billigare alternativ också som tur är.

Nu = bio! The Road med Viggo Mortensen och Charlize Theron. Hoppas den är bra.

Kramar och kärlek från oss. Ät lite påskägg för oss med är ni snälla.

PS 1. Medan ni där hemma njuter av våren så gör sig Nya Zeeland redo för höst. I natt är det slut på sommartiden, så vi få dra tillbaka klockan en timme.

Ps 2. Måste berätta om när vi var och kollade på bungyjump i Queenstown. Flera på vår buss skulle hoppa från Kawara Bridge som är den första bungy siten i världen. AJ Hackett som "uppfann" bungy jump för över 20 år sedan startade den anläggningen. När vi kom dit så var det en indisk kille som precis var på väg att hoppa. Han stod och velade ett tag och var på väg att hoppa flera gånger. Slutligen så hoppade han, men "ångrade" sig och lyckades få tag på plattformskanten och hängde där en kort sekund innan han föll neråt och trasslade in sig i bungy snöret. Som tur var rätades det ut och han klarade sig utan skador. Men det var ganska dramatiskt... och ganska avskräckande.

PS 3. Air New Zeeland som vi flög med igår har en riktigt konstig säkerhetsgenomgång innan start. Det är en inspelad film där alla personer är kroppsmålade! De har inga kläder på sig utan kaptenen har en ditmålad slips osv... Liiite svårt att ta informationen på allvar.


Cable car upp till botaniska trädgården i Wellington
Hamnen i Wellington
Så här stort är hjärtat på en blåval


Våra favoriter, Salt & Vineager Chips.
NZ's högsta berg, Mount Cook.

3 kommentarer:

Inger sa...

Glad påsk på er! Här lyser solen och vi har en härlig påskafton.Snart är snön helt borta, vilket är väldigt skönt. Kul inbjudan Johan. Du skulle bli bra snopen om dina föräldrar dök upp.Tyvärr kan vi inte det för vi är i Toscana då.Många kramar från oss i Västerås.

Jenny sa...

Glad påsk!! Här hemma visar sig påsken från sin bästa sida. Har nyss kommit in från balkongen där jag har invigt en av våra brassestolar i solen! Underbart att se solen! Kul att följa era äventyr på bloggen, ha en fortsatt underbar resa! Kramar Jenny o Svante

Helena sa...

GLAD PÅSK!!
Här har vi haft underbart väder idag-sol och värme!!
Mamma och pappa var här i em och åt kladdkaka-mums!!
Maja är fortfarande sjuk.En söndrig trumhinna på ena örat och inflammation i det andra-inte alls pigg.Tur att vi inte bokat in så mycket i helgen!!

Ha en riktigt skön helg!!
Massor med kramar , Helena!