fredag 30 april 2010

Vi vill inte hem. Vill bara inte resa mer.

Ungefär så känns det nu. Tro oss, vi försöker verkligen pigga upp oss själva och vi vet att vardagen där hemma är väldigt nära. Men vi är rätt sega nu. Och lite blasé. Att vi fortfarande är jetlagade från Cooköarna hjälper nog inte heller till. Så just nu lutar det åt att vi kortar ner tiden här i centralamerika och flyger ut från San Jose redan den 6 maj. Och eventuellt flyger vi direkt till Miami istället för till New Orleans. På så sätt slipper vi resa hela långa vägen från New Orleans ner till Florida och kan istället leta upp några schyssta ställen att stanna på en längre tid. Ni som har varit i Florida får gärna skicka lite bra tips :). Gärna udda grejer! Och om någon vet hur man botar reströtthet får ni gärna berätta!

Egentligen är det ju helt galet att korta ner tiden här i centralamerika. Vi hade verkligen sett fram emot denna delen av resan. Men vi verkar lida av någon form av "impression overload". Vi har på något sätt redan sett paradisstränder, regnskog och gjort allt vi velat göra, så nu är det svårt att ta in mer. Och Panama har inte imponerat så här långt. Panama City är inte någon superfin stad. Även om den ska vara en av de mest säkra städerna i centralamerika så vågade vår guide (Alejandro, fd militär från Colombia!) inte släppa ut oss ur bilen på vissa ställen under vår stadstur igår. Säger ju en hel del...

Men vi har i allafall fått se det bästa som Panama City har att erbjuda i form av gamla stan, gamlagamla stan, nya stan, Panamakanalen (vilket var väldigt imponerande) och Albrook Mall (gigantiskt köpcenter där vi gjorde lite inköp igår).

Känner oss färdiga med stan så i eftermiddag åker vi härifrån. Har bokat ett flyg till Bocas del Toro och ön Isla Colon, som ligger på den karibiska sidan av Panama. Där ska vi softa, snorkla och sola.

Hasta luego & trevlig valborg på er där hemma!


Så här stora bröst har ALLA provdockor i Panama. Strange indeed
Panama Viejo (här fick vi inte gå ur bilen utan bara titta genom fönstret. Farligt område)
White snapper till lunch. Yummi!
Köpte lite klassiska souvenier gjorda av Kuna indianerna. Var så länge sen vi var i ett land där det är normalt att pruta, så vi glömde bort det. Betalade ett fantastiskt överpris istället...
Miraflores Locks, Panama kanalen
Båtar på väg genom kanalen
Skyline över nya delen av Panama City
Fina hus i Casco Viejo

Torg i Casco Viejo

1 kommentar:

Helena sa...

hejsan!!

Tråkigt att ni är så reströtta, men det finns väl en gräns för hur mycket nytt man orkar ta in...ni har ju hunnit med mycket! Nu är det Valborgskväll här-Gustav har precis somnat och vi tittar på Avatar.Gustav har ingen feber idag iallafall, men är fortfarande ganska krasslig. Vi hoppas att han orkar åka ut till Trummenäs em runda imorgon.Vi tänkte åtminstone sätta ut vagnen-de andra har redan kommit.

Här blir grönare och vackrare för varje dag-blade kommer sakta på träden-härligt!!
Idag fick vi vykortet från Fiji-TACK!!
Ha det allra bäst!! Njut av resan som är kvar!

Massor med kramar från Helena