onsdag 21 april 2010

Uttråkade i paradiset

Kan man INTE vilja vara här?? Kan man klaga i paradiset??

Hmm... nja... det kan man faktiskt, även om jag skäms lite... Här är ju hur fint som helst egentligen. Men just nu öser regnet ner och vi fick en lite dålig start på vår vistelse här. Vår Hillside bungalow som lät toppen i teorin visade den sig ligga längst upp på en enslig kulle, med väldigt få hus i närheten. Ett drömläge egentligen, men Fiji-incidenten (som vi nu kallar den) har satt lite griller i huvudet på oss. Så när det blev svart som natten där uppe på kullen hade vi väldigt svårt att sova. Vår mörkerrädsla kickade in igen och både jag och Johan hade nerverna utanpå kroppen och hoppade till för minsta ljud. Att vi dessutom fick dela rum med två ödlor gjorde inte saken bättre.

Så efter två nätter i bungalown letade vi igår upp ett hotellrum på ett tjusigt hotell, Muri Beach Club. Och här känns det genast bättre och tryggare. AC = tätt hus = inga djur på rummet. Bra. Trist bara att vi ska behöva köpa oss trygghet för dyra pengar. Hade detta varit innan Fiji hade vi inte haft några problem med att bo kvar i bungalown på kullen.

Trots att vi nu hittat ett boende som vi trivs med så vill vi ändå åka härifrån lite tidigare än planerat. Dels så är vi rätt mätta på paradisstränder och dels så är det lite för lugnt här. Finns i princip ingenting att göra förutom att sola, bada och snorkla. Ocn när det regnar, som nu, finns det ingenting att göra. Dagen idag har vi spenderat på rummet där vi kollat på film. På förhand trodde vi att vi med lätthet skulle kunna slå ihjäl åtta dagar här, men vi längtar efter lite mer liv och rörelse än vad Rarotonga kan erbjuda. Hade hellre haft lite fler dagar i centralamerika än varit kvar här...

Så vi har lagt ganska mycket tid av våra första dagar här åt att klura ut hur vi ska komma härifrån lite tidigare. Dessvärre har vulkanaskan fått konsekvenser även på denna sidan jordklotet så alla flighter till Los Angeles är fullbokade. Men vi lyckades till slut boka in oss på en flight som går en dag tidigare (även om vi helst åkt redan imorgon). Och den går direkt från Rarotonga till Los Angeles (egentligen skulle vi ju flugit tillbaka till Auckland och sen hoppat på ett annat plan till Los Angeles). Det sparar oss cirka 9 timmars restid. Tjoho! Plus att vi får lite mer tid i LA innan vi flyger vidare till Panama.

Nu hoppas vi bara att väderleksrapporten inte stämmer och att det blir sol imorgon istället för mer regn.

Kramar!

2 kommentarer:

Helena sa...

Hej!!
Ja, tänk att man kan bli utttråkad i paradiset...Här bli man mest utarbetad...Ganska trött ikväll och ska snart sova.Imorgon blir det resa till Kosta igen-fast bara över dagen.På lördag hämtas husvagnen-den ska ut nästa helg!!Här är det aprilväder-igårkväll snöade det...
Hoppas ni ändå kan njuta lite!!Men förstår att det har blivit lite mycket...
Massor med kramar från Helena

Anni sa...

Hej!

Ja ni har helt klart blivit bortskämda! ;) Men Los Angeles är säkert också skoj så bara åk!

Vet du Stina att ni vann Exportrådets stora exportpris? Jättekul verkligen!

Har bokat in datumet, ser såå fram emot detta! :)

Kramar i massor