fredag 6 februari 2015

Att resa på solsemester med 5-månaders bebis

Hade ju en del funderingar och bryderier kring att åka till värmen med en så liten bebis som Alvin. Men såhär 6 dagar in på semestern så måste jag säga att det funkar över förväntan såhär långt. 

Både Alvin och Linn har klarat tidsomställningen jättebra, så vi har snabbt kommit in i liknande rutiner som hemma vad gäller mat och sovning vilket är ganska skönt. 

Sen är det inte så varmt som jag hade trott. Eller det känns inte så varmt i alla fall. Det är en svalkande havsbris hela dagarna som gör det behagligt varmt. Vistas man dessutom i skuggan, vilket vi gör allra mest, så är det väldigt skönt och inte för varmt. Det finns massor med parasoll på stranden och träd som skuggar, sen har vi solskyddstältet och solskyddsdräkt på Alvin. Så han får bra svalka och skugga även på stranden. 



Linn svalkar sig ju hela tiden genom att bada mycket. Alvin har inte badat i havet, mest för att det är så soligt, utan bara i skuggan i poolen. 

Thailändarna är väldigt barnkära och ger ofta mycket uppmärksamhet till barnen, speciellt till Alvin. Igår på stranden så inträffade det jag bara hört talas om innan, att en i personalen vill hålla barnet och går runt med det en stund. Kändes lite olustigt men Alvin var nöjd och glad. Och på restaurangen där vi åt lunch idag gjorde de likadant. Då var det ganska skönt för vi kunde äta medan en jättegullig tjej bar runt på Alvin. En av många fördelar. 


En annan bra grej med att åka på solsemester med en så liten bebis är att Alvin just nu är ganska stilla. Han ligger kvar där vi lägger honom och roterar bara runt lite på stället. Hade han varit ett par månader äldre hade han krälat runt i sanden, ätit sand och velat kravla ner i poolen. 

Därmed inte sagt att det alltid är enkelt att vistas i ett varmt land med en liten bebis, men det känns som att med rätt inställning och rätt utrustning så kommer man långt. På tal om utrustning så är bärselen verkligen en räddare i nöden. Alvin vill allra helst vara i den. Vagnen är ok på kvällen, men på dagarna är det selen som gäller. Glad att vi satsade på en ergonomisk (Ergobaby) som funkar att bära långa stunder. 

1 kommentar:

Ola sa...

Ser riktigt härligt ut. Skönt att allt går bra och att lille Alvin "hänger" med😜.
Lev livet och njut..... Nu jobbhelg för mig här hemma. Kram!