måndag 9 februari 2015

Lite om Mae Phim

Såhär på helgen invaderas Mae Phim av lediga thailändare som kommer hit för sol, bad och den goda matens skull. Så igår kom busslast efter busslast (färglada bussar i regnbågens färger) med thailändare hit och matstånden och de mobila matförsäljarna fördubblades mot hur det varit hittills i veckan. 


Bussarna hördes lång väg, då de verkar vara utrustade med högtalare utvändigt, och spelade musik på väldigt hög nivå. Och nu ikväll när vi var ute och åt middag begav sig bussarna och besökarna sig av hemåt igen, även nu med musik på högsta nivå. Så imorgon är det antagligen lugnare här igen. 

Varken Johan eller jag hade hört talas om Mae Phim förrän vi började kolla på hus att hyra i Thailand på Blocket. Mae Phim kom upp allt som oftast men till en början så avfärdade vi det eftersom vi aldrig hört talas om det innan. Men närheten till Bangkok och det faktum att det fanns många hus att hyra till bra pris gjorde att vi tänkte om. Vi läste att det skulle vara ett lugnt ställe som passade för barnfamiljer så när vi hittade ett hus som var ledigt som passade våra datum så bokade vi. 

Och det är verkligen ett lugnt och trevligt ställe. När vi kom för en vecka sen var vi först lite skeptiska efter vår första promenad genom byn. Det finns i princip ingen shopping och det är bitvis skräpigt. Men när man väl ser förbi det så är det en trevlig by som framträder med många bra restauranger, många med fantastisk utsikt över stranden och havet. Och stranden är lång och finkornig, vattnet klart och fint. Precis det man letar efter när man åkt över halva jordklotet :)




Inga kommentarer: