torsdag 19 februari 2015

Inte så enkelt som man kan tro

Johan och jag är ju ganska vana resenärer och har inställningen att det mesta löser sig och att även en omväg kan vara ett äventyr. Men med två små barn så är det andra regler som gäller. Och det är vi inte helt vana vid ännu... Något som låter smidigt i teorin behöver inte alls vara det i praktiken.

Dagens resa från Ko Samet till Ko Chang lät så enkel och smidig i teorin. Skulle ju bara in till fastlandet och den ta en minibuss till Ko Chang. Men speedboaten dök inte upp. Där stod vi på stranden och väntade. Tänkte att det var thai time som gällde och att den var försenad men några telefonsamtal senare så verkade det snarare som de glömt bort oss. En timme efter utsatt tid dök de upp. Vada ut med all packning i vattnet och sen upp i båten. Linn var först lika ledsen som på vägen dit och grät att hon ville gå av. Då kände vi oss som rätt kassa föräldrar som dragit med dem ut på ön. Efter en liten stund lugnade hon sig dock och det gick bra resten av båtturen. Och efter en liten omväg till andra sidan ön så åkte vi in till piren i Ban Phe. Lasta av allt bagage. Tre småkillar tog hand om några väskor och vagnen och en stund var det lite rörigt att hålla koll på oss själva, barnen och allt bagage. Man vill ju tro gott om människor men just i såna situationer gäller det ändå att ha stenkoll på sina prylar så att inget försvinner. 

Minivanen som vi bokat hade som tur var väntat på oss trots att vi var en timme sena. Så snart var vi på väg mot färjan, en resa som tog ungefär 2,5 timme och där Alvin var ledsen under merparten av tiden. Inte så kul. Linn kunde dock sova en stund ändå. Framme vid färjan hade vi tur så vi kom på en båt som precis skulle gå. Och vi konstaterade att vi hade varit smarta som bokat en och samma transport hela vägen till hotellet. Ett tag hade vi nämligen övervägt att ta minibuss till färjan och sen gå ombord på båten för att sen ta en taxi på andra sidan. Men det var så skönt att slippa lasta av och på allt bagage en gång till. Helt klart värt pengarna att ha en bil med på färjan som sen körde oss sista biten till hotellet. 

Och här är vi nu! På KC Grande Resort på White Sand Beach. Linn ville genast inviga poolen så efter middag på stranden i skymningen blev det ett dopp i en av poolerna. Där fanns en liten vattenrutschkana där Linn helt säkert kommer spendera massor av tid.

Hotellet ser jättefint ut av det vi sett så här långt. Rummet är stort, 45 kvm, så här har vi lite mer yta än på Ko Samet vilket är skönt. 11 dagar ska vi stanna här så väskorna är uppackade och vi har redan bott in oss ordentligt.

Imorgon återkommer vi med lite bilder!

Kramar och gonatt

Inga kommentarer: