torsdag 18 februari 2010

Bye bye Bangkok. Hello OZ!

Under vårt sista dygn här i Bangkok hann vi med grym shopping på köpcentrat Platinum! Om ni kommer till Bangkok måste ni åka dit. Massa affärer och superbilligt. Eller vad sägs om ett linne för 5:- och ett par shorts för 7.50:-?! Lite ledsen för att vi inte åkte andra hållet runt jorden så att vi hade kunnat shoppa mer. Nästa gång!

Vi sa hej då till Kicke & Hegge över en trevlig middag igår kväll och sen gick vi på bio igen (yes, vi gillar bio)! Såg Valentines Day. Mysig och rolig film på en suveränt bra bioduk på Cineplex, Siam Paragon. Bilden var knivskarp.
Men nu är det alltså dags för nästa etapp av vår resa - Australien! Känns både konstigt och lite trist att lämna Asien, som tagit så väl hand om oss. Vi kommer sakna de vänliga människorna, det faktum att allting är så billigt och det härliga vädret. Första anhalt är Cairns där det just nu är regnperiod (200 mm beräknas falla under det kommande dygnet).... så solbrännan lär väl mattas av lite grann. Men det ska bli fantastiskt kul att komma till landet down under! Vi har i princip inga planer förutom att vi ska ta oss ner till Sydney innan den 21 mars då vi åker vidare till NZ. Hur vi ska ta oss dit och var vi ska stanna på vägen vet vi inte i dagsläget. Men igår inhandlade vi Lonely Planets bok "East coast Australia" som vi tänkte sträckläsa på flyget, så förhoppningsvis har vi lite mer koll när vi landar imorgon =)

På återseende!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Spännande! Vilken lyckad tid ni har haft i Asien, och nu börjar nästa etapp av äventyret. Jag säger bara: njuuuuuut! :) Kram Linda på MC

Martina sa...

Har en del tips, vet inte om ni vill ha dem men ni får dem ändå:-)
Cape Tribulation för att uppleva den fantastiska regnskogen. Visserligen massa djur, STORA spindlar.....
Magnetic Island tyckte jag väldigt mycket om, rikt djurliv och möjlighet att bada på hästrygg.
Fraser Island är väl nästan ett måste, otroligt vackert och häftigt med all sand överallt. Akta er bara för alla närgångna dingos;-)
Byron Bay är en söt hippieby med fantastisk strand.
Suck vad jag är avundsjuk.....Här fortsätter snön falla:-(
KRAM
PS Att snorkla i Barriärrevet är en närmast religiös upplevelse....Jag hade turen att få se en haj!

Sandra sa...

Ni ser verkligen ut att ha det helt underbart!! Och Australien är nice, det känns lite som att komma hem efter en tid i Asien! Ha det fortsatt bra nu, fortfarande en massa snö i både linköping och västerås!
Helt klart borde ni se Fraser Island, det är fantastiskt!

Take Care!
KRAM

Henrik sa...

Glömde tacka för middagen igår. Gör det nu istället, tack så mkt! Ha det fortsatt bra på resan! Hörs!

Helena sa...

Hejsan!!

Härligt att ni haft det så bra i Asien , hoppas resan fortsätter lika bra i Australien!
Här är det dags för sportlov nästa vecka-tyvärr kan vi inte vara lediga så mycket men mamma och pappa har lovat rycka in vid behov-Tack!
Snö har vi gott om-snöstorm pågår just nu-VILL HA VÅR!!
Ha en jättebra fortsatt resa!!
Masssor med kramar , Helena

Helena G sa...

Härligt att läsa om allt som vanligt.

Liten rapport hemifrån då: förutom Kallas guld tog även Björn Ferry guld i skidskytte. Anja körde ur sig i störtloppet igår och det såg ut som hon skulle slå ihjäl sig men idag är hon på fötter igen och åker tom, trots blåmärken över hela kroppen och fullpumpad med paracetamol, vilken superkvinna.

Ikväll snöar det igen, big surprize... och det ska komma ytterligare 2 dm ungefär till helgen. Det kommer bli sådär kul att köra till Helenas fest i Simrishamn, men väl där kommer det nog att bli hur festligt som helst. Ni kommer att vara saknade såklart.

Sköt om er nu, KRAM!