söndag 21 februari 2010

G'day mates - rapport fran Cairns

Tre dagar i Oz har passerat med varierat väder. Både gassande sol och hällregn! Ombyttligt minst sagt.

Den värsta chocken över att allting helt plötsligt kostar pengar börjar lägga sig. Lyxlivet i Asien med fina hotell och massa god mat har ersatts av ett lite enklare liv. Vi bor på ett backpackerhostel, visserligen i ett eget dubbelrum (sovsal verkar annars vara det vanligaste) men det är gemensam toalett och dusch. Efter att ha konstaterat att maten på restaurang kostar lika mycket som hemma gick vi in på närmsta supermarket och köpte mat att laga själva. Så för första gången på en månad har vi lagat mat. Hemmagjord köttfärssås och spagetti satt som en smäck!

Men trots våra ansträngningar att snåla så slösar vi en massa pengar just nu. Utflykter kostar från 800:- per person och uppåt. Men vad göra? Vi är ju ändå här för att uppleva. Så vi biter i det sura äpplet och kaschar upp australiensiska dollar på löpande band.

Ett av våra "måsten" under denna resan, och en av de saker vi sett fram emot allra mest, bockades av av från listan igår. Stora barriärrevet!! Ja, ni hör ju bara på namnet hur exotiskt och häftigt det är. En av världens sju naturliga underverk och det största korallrevet i världen.

Vi åkte ut i en stor motorbåt tillsammans med tillsammans med 60 andra personer för att snorkla (lite skillnad mot snorklingen i Thailand). Vädret var inte det bästa till en början, grå himmel och duggregn. Men det sprack upp när vi kom ut till revet och det första stället där vi skulle snorkla. Och visst var det häftigt! Massa fina fiskar och fantastiska koraller. Tyvärr var det inte så färgstarka koraller som vi hade väntat oss, vilket tydligen beror på att de tappar färg under regnperioden då solen inte skiner så mycket. Bästa tiden att besöka revet är under deras vinter, juni-augusti. Då är revet som allra vackrast. Det betyder att vi måste åka tillbaka hit en annan gång för att se det när det är som bäst =). Men trots detta så var det en härlig upplevelse!





2 kommentarer:

Ola sa...

Ni ser snygga ut i era trikåer... Fantomen - släng dig i väggen...;)

oavsett väder, tid på året, färger.. så har ni ändå fått se det- det "stora barriärrevet"...Vill oxå.

Hemma är det jobb för hela slanten denna helg. däremellan skottar vi snö för hela slanten.
Global uppvärmning VS Ny istid; 0-3
Kram på er....

Anni sa...

Coola dräkter! Håller med Ola, ni har ändå fått se det - en otrolig upplevelse kan jag tänka mig! Jag följer med nästa gång ni åker dit!! :)

Massa kramar