tisdag 23 februari 2010

Mission Beach

En slapp dag på Scottys beachhouse i Mission Beach börjar lida mot sitt slut. Supertrevligt ställe med rolig personal, fin trädgård och pool. Igår kväll var det barberque tillsammans med alla andra som bor här. Livad kväll som bland annat innehöll talangjakt. Hade vissa planer på att bidra med en svensk sång med när två killar körde loss värsta chippendale-showen så kände jag att det inte riktigt var läge...

Innan vi lämnade Cairns åkte vi norrut mot Cape Tribulation och Daintree. Dessvärre fick vi vända tillbaka halvvägs då färjan över floden hade gått sönder. Väldigt trist eftersom vi hade sett fram emot detta omtalade ställe. Men istället blev det en tur på linbanan upp till Kuranda (sött litet samhälle mitt i regnskogen), vilket var ett väldigt bra substitut. Utsikten vad magnifik över regnskogen, havet i horisonten och Barron Falls - ett imponerande vattenfall.

sen igår tog vi alltså bussen hit till Mission Beach, två timmar söder om Cairns. Vi har inhandlat busspass på Greyhound som ska ta oss hela vägen ner till Sydney. Vi kan hoppa av och på hur vi och var vi vill längs hela kusten. Fick en ganska bra deal, 318 australienska dollar per person (motsvarar ungefär 2200 SEK).

Idag har vi planerat de kommande två veckorna och bokat segling i Whitsunday Ilands, som ska vara rena paradiset. Så på fredag ska vi infinna oss i Airlie beach som ligger 11 timmars busssresa söderut. Där mönstrar vi på båten Wings 3 där vi ska spendera två dagar och två nätter. Det ser vi verkligen fram emot!! Efter seglingen blir det två dagar på en äkta australiensisk ranch in the outback! Och sen fortsätter vi ner längs kusten mot Fraser Island.

Men först: Townsville. Dit åker vi imorgon.

PS 1. Har hunnit se både kängurur, koalabjörna, wallabies, krokodiler, papegojor och cassowaries. Vi var på Habitat norr om Cairns där djuren lever inhängnade men som i sin naturliga miljö. Och igår såg vi vilda kängurur här i närheten.

PS 2. Människorna här ÄR supertrevliga. Den australiensiska mentaliteten och gästvänligheten är inte bara en myt. Igår när vi var på väg från affären med tunga matkassar var det till exempel en kille som stannade bilen och frågade om vi ville ha skjuts någonstans. Så han körde oss till vårt hostel. Skulle aldrig hända hemma! Och föreståndaren här på Scottys förbarmade sig över oss idag när vi satt och bläddrade i broschyrer om Whitsundays och troligtvis såg allmänt villrådiga ut. Hon styrde upp det hela och hittade en jättebra deal åt oss som hon bokade åt oss. We like!

PS 3. Det är galet mycket britter här. De är överallt. En del svenskar men inte alls lika många.

PS 4. De flesta andra backpackers reser norrut, vilket gör att vi kan samla på oss massa bra tips eftersom de redan gjort allt som vi har framför oss.

PS 5. Detta är fantastiskt!! Vi har det underbart! =)

Pussar och kramar
Scottys Beach house
Galna britter
Wallabies
Regnskogen soder om Cairns

Pa vag upp till Kuranda i linbana

Barron Falls

Cassowary

Wallabies

Spanar in en pelikan

4 kommentarer:

Jimmy sa...

aahhh, va avundsjuk jag blir!

Lite synd såklart att ni inte kom till tribulation men det går nog ingen nöd på er i alla fall.

Snöade här i Malmö senast inatt. På sista tiden har det varit lite problem i främst södra delen av Sverige med tak som rasat in av snötyngden och i tågtrafiken är det rent kaos. De diskuterar att ta in militären till att hjälpa SJ att skotta snö... Ha det kalas och ta en öl för oss här hemma i kylan :)

Klas sa...

Hej på er!
Som ni vet så har vi det lite besvärligt med snön.Ola skottade i går hos er och jag skall dit i morgon och ta bort eländet från altantaket.
Mamma stickar OS mössor till Maja och Gustav.( Gula,blå,vita och lite svart) Jag kanske får en jag också.
Vackra bilder på djuren son ni sett. I dag såg jag en domherre och det var mycket länge sedan. Ute på fälten vid Ramdala går det massor med rådjur, så vi har också ett Zoo här.
I går tog Sverige silver i sprint stafett damer. Vi hoppas på fler medaljer för skidåkarna.
ha en fortsatt bra resa så hörs vi av senare.
Många kramar till er.
Mamma hälsar också.

Ola sa...

shit vad ni får se och uppleva... helt galet. Vi blir bra avis här hemma men det är kul att bara följa er härliga resa i text & bilder... Det märks att ni trivs och njuter... Det är bra.

Idag mer skottande. var hemma och tog det värsta hos er.
Många kramar från Malin och Ola

Helena sa...

så häftiga bilder!!!!!

Ni har ju det alldeles fantastiskt,bara njut!!
Idag har Henke varit hemma med Maja och Gustav. Gustav är bättre nu så dom tog sig till Arenan för Maja ville testa konståkning.Hon var jättenöjd med det.Har nu lärt sig att åka på ett ben!

PÅ fredag bli det att slipa på simmningen i Kalmar och på lördag ska vi hem till fam Wijk på middag-trevligt!

Jag är lite trött efter 24 timmar Kosta och sedan en lång dag på mottagningen.Slapp iallafall kvällstjänsten-riktigt skönt!Nu är det soffan som gäller.Såg att Crocodoile Dundee börjar om en stund-får lite Australien dos vi oxå.....

Massor med kramar, Helena