onsdag 17 februari 2010

Gårdagen i bilder

Så här kul tyckte Johan det var att inspektera vårt fina hotellrum på FuramaXcelence .
Och så här kul tyckte jag det var att det fanns en pool på taket!Efter dessa glädjeyttringar tog vi Sky train till en av pirerna vid floden och hoppade på en flodtaxi.Vi hoppade av vid Wat Po och kollade in den liggande Buddhan, som är en av Thailands allra mest populära buddha-statyer. Väldigt imponerande. Över 40 meter lång ligger den inne i en byggnad som egentligen känns för trång för att rymma statyn.
Som alltid var det väldigt varmt så vi fick vila i skuggan en stund.Efter denna kulturella utflykt promenerade vi till Khao San Road, backpacker-gatan här i Bangkok. Det var en kulturell upplevelse av ett annat slag. Där fanns allt man kan tänkas behöva... och inte behöva. Man kunde till exempel köpa ett körkort eller ett studentkort. Johan föreslog att jag skulle köpa ett körkort som gjorde mig 10 år yngre... Men jag köpte en ny bikini istället.
Vi spanade in massa bilder på kungen, Bhumibol, som har suttit på tronen i 60 år! Han är omåttligt populär här i landet och avbildas överallt.Dagen avslutades med drinkar högt bland stjärnorna på Moon bar at Vertigo, som ligger högst upp i Banyan Tree Hotel.Stället var väldigt flott och vi fick oss ett gott skratt när Johan inte blev inläppt i sina skjorts utan var tvungen att låna ett par svarta kostymbyxor i stl. XXXXL och ett par svarta lack-tofflor.
Utsikten var en härlig avslutning på dagen!

1 kommentar: