tisdag 2 februari 2010

Vi har sett Angkor

Mäktigt värre! Och svettigt värre. Det sammanfattar dagen ganska bra.

Vi har varit i Angkor, tempelstaden som var huvudstad och religiöst centrum i Khmerriket från cirka 800 e.Kr till 1430. Angkor Wat är det mest kända templet men det finns runt 70 tempelruiner av olika karaktär som ligger utspridda över ett stort område norr om Siam Reap.

Vi började med Wat Thom & templet Bayon som är känt för sina stenansikten. Sen såg vi Ta Prohm som var delvis överväxt av träd, vilket i sig var väldigt häftigt att se. Två andra tempel hanns också med innan dagen avslutades med höjdpunkten, Angkor Wat.

Det är helt otroligt vilket arbete som har lagts ner på att bygga dessa stentempel. Överallt har man hackat ut mönster, figurer, texter och människor i stenen. Det är väldigt få stenblock som inte är utsirade eller utsmyckade på något sätt.

Känner oss väldigt nöjda med dagen och helt slut! Det var riktigt varmt så att få komma till hotellet nu på eftermmiddagen och hoppa i poolen var en befrielse. Om någon av er har planer på att besöka Angkor så kan det vara bättre att dela upp besöket, antingen på två dagar eller tidig morgon och sen eftermiddag, för att slippa de varmaste timmarna mitt på dagen. Att se Ankor Wat i soluppgång ska tydligen vara häftigt också... Men så morgonpigga var inte vi...


Angkor Wat

En stor vattenreservoar som man grävde ut för över 1000 år sedan.

Ta Prohm, överväxt av stora träd.

Bayon, med sina stenansikten

En munk som fotar sin munk-kompis med mobilkamera :)

Såna här utsiringar fanns överallt!

5 kommentarer:

malla sa...

Oj vad häftigt! Tänk att ni bara är där nu och får se en massa kul saker som ni kommer att ha med er hela livet! det är nice det! Ha det bäst och ta hand om er! kram

Sandra sa...

Hej på er! Hemkommen efter en helg i Sälen, riktigt skönt med lite skidåkning, ska det vara snö får man passa på att utnyttja den.
Vad mycket ni har gjort sen jag läste sist, jättekul att se alla ställen ni är på, speciellt när man sett dem själv och verkligen vet vad ni är med om! Jag är väldigt avundsjuk. Det blev alltså ingen fiskebåt från Phu Quoc :D Det verkar som att det har utvecklats en del sen vi var där.

Angkor Wat är hur häftigt som helst, verkligen något speciellt!
Tobias (kusin) berättade för mig när jag hade varit där att dem hade en tuktuk-förare där som guidade dem och som dem gillade så mycket att dem betalade hans skolgång i Kambodjia så att han kunde utbilda sig , inte så mycket pengar för oss men det var ju verkligen en möjlighet för honom, tror att det var såhär det var och att dem fortrfarande höll kontakten.

Här är allt som vanligt med mycket snö! Jag pluggar för fullt och här går rykten om att pappa tänker bygga ett gym i källaren, vi får väl se hur det blir med det :D

Stor kram till er båda!

Maja sa...

åååå... vad fint (=

kram Maja

Ola sa...

Hej igen... vilka härliga bilder ni visar oss. det måste vara fantastiskt i verkligheten...Ni ser ut att må bra och ha det skönt.
Hemma är det som vanligt... massor med snö och ruggväder just nu. väntar på ytterligare 1-2 dm snö.

Ta hand om er, Kramar från Malin och Ola

HG sa...

Nu var det ett tag sen jag läste sist, ni är så flitiga på att uppdatera bloggen, vilka fantastiska bilder. Självklart är det 10 ggr mäktigare på riktigt.

Instämmer med Ola, ni ser ut att må prima. :) Stina du börjar se ut som sommar i skinnet, mäkta avundsjuk.

Daniel och jag var i Oslo i helgen på Sissel och Lars-Ivars bröllop. Det var en ljuvlig smällkaramell med en pampig fest på ett gods/mindre slott högt över Oslofjorden.

Det är sjukt mycket snö här nu. Jag skottade bort ytterligare 2 dm igår och nu har det börjat snöa igen, det kan komma 2 till inatt har SMHI sagt, helt galen vinter. Värsta sen krigsåren under 2:a världskriget har man sagt.

Dags att sussa nu...sköt om er, KRAMAR