måndag 8 februari 2010

Koh Maak

Jaha jaha thailändarna vill ha betalt för Internet så intervallen mellan inläggen ökar. Men trots det så lever vi som vanligt. Vi befinner oss på Koh Maak en timme söder om Koh Chang. Det är en ganska liten ö men ändock väldigt trivsam.
En speedboat tog oss hit från Koh Chang och vi ägnade de två första timmarna på ön till att vandra runt lägst stranden med våra ryggsäckar och leta boende. Efter att ha svettats rejält (i alla fall Stina, jag verkar inte svettas så mycket i värmen) så blev det stället som låg närmast bryggan och det vi glömde kolla på när vi kom. Men det passar oss (Stina) perfekt eftersom det är ett hotellrum och inte en hålig bungalow. Tydligen satte halvmetersödlan sina spår.

Vi förlängde precis vår vistelse på ön med en natt. Så här kommer vi stanna tre nätter totalt. Igår kväll blev det buffé på Monkey Island Resort, som för övrigt stänger sitt kök redan klockan åtta, kvällen avslutades med att ett thailändskt reaggeband framförde egenhändigt skrivna låtar som King of Bamboo blandat med lite covers. Och för det nyfikne så är det ingen speciell, utan alla är vi king of bamboo…
Idag var det moppedags igen. Det finns inte så mycket bilar här så det är lite lugnare trafik. Här är det ju även vänstertrafik men det fixade vi ganska enkelt. Vi tog oss runt ön på ett par timmar och hann med att bada på lite andra ställen och springa på ett elefant camp som erbjöd lite skumpiga turer i terräng och längst med stranden. Det blir nog morgondagens projekt.

I thailand är det mycket mindre turister från andra asiatiska länder. Svenskar, tyskar och framförallt ryssar härjar på stränderna här i nordöstra thailand. Det känns lite trist men det är i alla fall inte dom svenskkolonierna som jag hade fasat för. Vi hoppas att det fortsätter så. Det är trist med utlänningar överallt :)
Nu är det mat och sen sova, annars orkar vi inte ligga på stranden imorron.

Dubbla kramar!


6 kommentarer:

Malin&Ola sa...

Hej goding!
Måste bara säga att det ser sjuk skönt ut det där o ligga o bada lite fint i vattenbrynet...*suck*. Ingen sol här hemma idag heller som vi hade hoppats..men dock ätit semlor med Lotta&Klas - mumma - och nu blir det torsk med pepparrot:) Vi avslutar nog dagen men en söndagsfilm dvs låter spackelspadarna vila ett tag till, det får vara.

Massa kramar från oss!

Helena sa...

Hejsan!!
Ser sååå skönt ut!!
Här är det kallt och grått med massa vitt...
Maja och jag har åkt skridskor på arenan. Gustav har feber så han och Henke var hemma.Imorgon blir jag nog hemma från jobbet m Gustav.
Ha det så underbart!!

Kramar i massor från oss alla!

Ullis sa...

Åhh, så fint det ser ut!!! Har läst igenom er resa fram till nu, fasen vilken takt ni håller!! Otroligt att tänka på att ni åker runt i olika länder, när man själv typ knappt har tid o träna, jobba o äta.... lite perspektiv :) Stoffe o jag åker om två veckor o det känns helt overkligt Synd att vi missar er i bangkok! Annars hade vi tagit ett par drinkar högst upp på Oriental :) Kram på er, o njut av vare sekund! ps - lite nötter i väskan är fantastiskt mot dåligt blodsocker-fall-humör efter 13 timmar på en buss. En lifesaver:)

Jenny sa...

Hej på er!
Ser hur nice ut som helst! Längtar tillbaka än mer när man ser era bilder men nu står andra äventyr på tur ;-) Hoppas Svante har delgett era vår upplevelser av Koh Maak och Koh Kood. Sola, njut och ät lite för oss också !!
KRAM

Anonym sa...

Hej på er! Just nu snöar det här. IGEN. Jag föredrar det vädret som ni har. Det är skönare att svettas och bada än att frysa och skotta fram bilen. Ni tycks hinna med att se och uppleva en hel del. Ett vykort någon gång skulle ju vara toppen. många kramar och njut av varje dag.

Inger o Inge sa...

Den anonyma är vi Inger o Inge