lördag 6 februari 2010

Vi hade i alla fall tur med vadret...

Nu har vi bytt Kambodja mot Thailand. Skillnaden marktes sa snart vi kom over gransen. Vagarna blev lite battre och allting blev lite dyrare (aven om det fortfarande ar billigt). Lyxen av gratis WiFi overallt upphorde ocksa, sa detta skrivs fran ett internet cafe.

Hotellet, Chang Park Resort, ar val inte det basta stallet vi bott pa precis. Det ar fint och ligger precis vid stranden, men det har motarbetat oss sen vi kom hit sent iforgar kvall. Borjade med att AC'n i var bungalow inte funkade. En vaktmastare kom dit och loste problemet genom att stoppa in en halv PET-flaska (??!!) i AC'n. Nasta overraskning var tre kackerlackor och en liten odla i badrummet. Mindre mysigt... men vad hade vi vantat oss av en trabungalow med stora glipor mellan plankorna? Efter 13 timmars resa fran Kambodja med diverse obekvama fardmedel och tom mage sa var humoret verkligen pa topp just da.

Kom tillbaka till hyddan efter middagen och konstaterade att AC'n pajjat igen. Sa da fick vi byta till en annan bungalow. Den verkade lovande. Fortfarande lite glipor mellan plankorna men fungerande AC och inga djur.

Men sa igar kvall hade en gigantisk odla letat sig in i badrummet. 30-40 cm lang. Vaktmastaren fick komma igen och forsokte doda den med en hemmasnickrad odlefangare. Gick inte sa bra. Odlan krop in under taket dar vaktmastaren inte kom at den. Ungefar har kande vi att vi var ganska trotta pa bungaow-livet och tvingade till oss ett dyrt hotellrum istallet. Vaggar av betong!! Tata fonster. Sant gillar vi.

Men snart checkar vi ut. Ska till on Koh Maak som ligger 2 timmars batfard bort. En liten liten o. Troligtvis kommer vi tvingas bo i en hydda pa stranden... Kan ju bli spannande ;).

Darefter funderar vi pa att aka till Koh Kood innan vi aker tillbaka hit till Koh Chang. Svante o Jenny, var Koh Kood bra? Ar det vart ett besok?

Hoppas allt ar bra med er darhemma!

Kramar fran solenOdlan i badrummet... fyyy!!
Poolomradet pa hotellet.
Johan ater gummybears pa baten till Koh Chang
Sahar svettig och mysig blir man i varmen...
Punktering pa bussen till Thailand

5 kommentarer:

Martina sa...

Här kommer en hälsning från ett snöigt och kallt K-na....byter gärna med er närsomhelst! Ni verkar ju ha det hur bra som helst:-) Skrattade lite när jag läste om era ödlebekymmer....jag är ju av den sorten att jag hade njutit av att se den vackra varelsen, underbart hur olika man kan se på saker och ting:-)Ska bli kul att följa er resa i Thailand, hoppas ni gillar landet lika mycket som jag gör. Njut lite åt mig! KRAM

Ola sa...

Livet är ju inte alltid en dans på rosor.... några strapatser ska ni ju vara med om på er resa....Var glada att det inte var en orm som letat sig in....;) Härligt att höra från er igen efter några dagars tystnad...
Som vi sa tidigare, passa på att bara njuta nu.

Många kramar från broschan...

Henrik sa...

Hos oss är det betongväggar, täta fönster och ACn funkar även utan pet-flaskor. Ring sen!

maja sa...

var de inte jätte läskigt när ödlan kom in?
Kram Maja=)

Helena & Daniel sa...

Hej igen! Vad det är härligt att läsa allt ni är med om. Ni verkar må bra och det gör mig glad! :) Utanför mitt fönster i Kolboda just nu...en koltrast, tre gråsparvar, en talgoxe och en blåmes. Igår var en större hackspett här också, men det hade varit coolt med en ödla också! :)

Snön ligger djup med flera decimeter och det verkar som om kylan hänger kvar ett tag till. Igår var första delfinalen av melodifestivalen. Ola och Salem al Fakir gick vidare...

Nä, nu ska vi koka ägg till frukost. Massa kramar...