måndag 1 februari 2010

Siem Reap

Idag är det första dagen i Siem Reap, vi kom igår kväll men det innebar nästan bara mat och tyggläge. Tyvärr var det även fotboll på tv men vem orkar bry sig om det i värmen...

Stina ligger vid poolen och solar lite och det är nog vad vi orkar med idag. Vi har bestämt att stanna här några dagar medan vi utforskar templen och vilar oss lite innan vi sticker till Thailand och solar.

Kambodja har varit trevligt, mycket folk och glada miner. Tyvärr så visar storstäderna sig lite mer tuffa med synligare fattigdom och mer tiggare. Även tuk-tukförarna lägger in en extra växel och igår kom samma snubbe fram två gånger under vår lunch och frågade om vi ville ha skjuts efter vi var klara. Sånt kan bli lite påfrestande ibland och Stina var tvungen att gå emellan så jag inte skulle lära honom lite vett och etikett. Behållningen är alla söta barn som vi stöter på, dom ler och vinkar efter oss och skriker hello, goodbye! Det är äkta glädje.

Siem Reap är trevligare och verkar ha potential. Vi hoppas vi kommer trivas de närmsta dagarna. Förutom templen så verkar det finns mycket marknader och nattliv.

Ha de skönt i kylan!

3 kommentarer:

Inger o Inge sa...

Jaha nu är vi tillbaka i vinterkylan. Var glada att ni fortfarande är kvar i värmen. Fast utan ac ,nej, så skönt är det inte att svettas. Ha det så bra.

Helena sa...

Idag längtar jag efter värmen och semester!!Det räcker med snö nu-fast det skulle tydligen komma mera imorgon-typ 2 dm!!

Låter verkligen underbart med poolen , bad och värme!!

Kram på er!!Helena

Linda sa...

Underbart!

Härliga bilder. Mycket intryck och historia verkar det vara.

Kram på er!