fredag 26 februari 2010

Äventyret fortsätter

Igår lämnade vi Mission Beach och åkte till Townsville. Hade vissa funderingar på att ta färgan över till Magnetic Island, men Townsville såg trevligt ut så vi stannade kvar där istället. Riktigt mysig stad! Gillade den mycket bättre än Cairns. Inte alls lika mycket turister utan mer som en riktig stad. ¨

Denna tiden på året kan man dessvärre inte bada i havet i denna delen av Australien. Det finns dödliga "stingers" (typ maneter) i havet. På vissa stränder har de satt upp stingernät så att man kan bada på en avgränsad del, men om man vill hoppa i utanför dessa nät så måste man ha en stinger suit på sig (en sån där blå sexig sak som vi hade när vi var och snoklade häromdagen). Så vi håller oss till poolerna istället.

Imorse steg vi upp innan solen steg upp för att hoppa på bussen ner till Airlie Beach där vi befinner oss nu. Imorgon ger vi oss ut på seglingstur till Whitsunday islands som ligger här utanför Airlie. Vi hoppas på en häftig upplevelse! Wings 3 som vi ska segla med är en stor katamaran som tar 25 passagerare och vi har hört massa positivt om just den båten så förväntningarna är höga!

För tillfället öser regnet ner men vi hoppas det ska klarna upp tills imorgon. Det verkar vanligt med regn på natten och sol på dagen, så vi håller tummarna för det!

Har det hänt något spännande i OS? Fler medaljer?
Hoppas allt är bra med er där hemma! Hörs igen om några dagar.
Kramar fran oss!


airlie beach
Pa vag med Greyhound

Stingersnet i Townsville

Varningsskylt


johan testar utrustningen langs Townsvilles strandpromenad


I Memorial Park, Townsville

3 kommentarer:

Ola sa...

Hej igen.... ja akta er för maneterna... de är inte sådana man äter...;) Segling låter härligt. hoppas ni får kul ombord.
På OS fronten en del nytt... Sverige tog nytt OS guld på herrarnas stafett, men åkte desvärre ur hockeyturneringen mot Slovakien i morse. 4-3.

Kram// Ola

Sandra sa...

Vad härligt ni ser ut att ha det! Man blir verkligen avundsjuk :) Fortsätt njut så mycket ni orkar!
KRAMAR från familjen Larsson

Helena G sa...

Åhhh jag förstår att ni njuter av alla upplevelser, det ser såklart helt underbart ut. Ni verkar ta det i ett makligt tempo också, bra...för det sista ni ska känna nu är ju stress! :)

Här hemma har det snöat och snöat och snöat. I trädgården ligger det säkert minst 60-70 cm nu. Jag har sagt det förr och jag säger det igen...helt galet! Men faktiskt så har det börjat töa nu och ska göra så ända till söndag. Många pustar nog ut för taken har rasat in på löpande band, både på ladugårdar, idrottsanläggningar och fabrikslokaler. Folk skottar taken vart man än tittar. Jag har inte hört om några personskador men många djur har strykit med, bland annat rasade taket in på nån kaninanläggning med 1800 kaniner i förra veckan. Sitter bara här och väntar på att snön ska dundra ner från vårt lilla tak i Kolboda.

Nu sitter vi och väntar på att svenska damerna ska vinna skidstafetten, det ser inte ut så för just nu leder norge och tyskland.

Hoppas ni får det riktigt härligt på segelturen, att det motsvarar alla era förväntningar. Personligen tycker jag att ranchen lät hur coolt som helst.

Nä, dags att sluta innan jag lämnat en mindre memoar. Saknar er!

KRAM