tisdag 2 mars 2010

Cruising Whitsundays

Hur sammanfatta tre underbara dagar på ett kort och koncist sätt?? Omöjligt! Så här kommer en lååång beskrivning av vår seglingstur på Wings III i Whitsunday Islands (Whitsunday islands en ö-grupp på över 70 öar utanför Airlie Beach, Queensland. De är en del av stora barriärrevet och allra mest känd är Whitsunday island med vackra Whitehaven beach).

Vi checkade in på båten i fredags förmiddag, medan regnet öste ner. Det dåliga vädret höll i hela första dagen, men det gjorde inte så mycket för väl ute till havs var det dags för dykning. Första gången för oss båda. För min del gick det sådär, hade problem att tryckutjämna ena örat, så jag fick avbryta. Men Johan hade en trevlig upplevelse! Och dag två så testade jag igen och då gick det bättre. Var nere på nio-tio meters djup. Och det bästa av allt var att vi fick se en haj! En livs levande. Det var häftigt! Den var cirka 1.5 meter lång. Sista dagen skippade vi dykningen och snorklade istället och då såg vi en sköldpadda! Så Barriärrevet levererade verkligen under dessa dagar. Riktigt kul! Och att dyka var häftigt. Inte omöjligt att vi försöker få till en certifiering under resans gång i alla fall.

Förutom snorkling och dykning var vi i land på Whitsunday Island och låg och solade på Whitehaven beach. Kritvit sand! Så vackert! Sanden är unik för att den är så extremt finkorning och har en tendens att fastna på saker och förstöra det mesta i sin väg. Därför tog vi inga egna bilder utan Tanya, vår kock och hostess på båten, tog alla bilder åt oss. Lovar lägga upp några här så snart vi kommer åt en dvd-läsare.

Vi hade jätteroligt tillsammans med underbara människor. En blandning av amerikanare, britter, kanadensare, spanjorer, holländare och så vi. Ett glatt och kul gäng! Besättningen var toppenbra och tog väldigt väl hand om oss. På kvällarna bubblade vi i jaccuzin som fanns ombord, åt BBQ och drack vin i solnedgången! Vi sov i den bredaste dubbelsängen någonsin, över två meter bred. Riktigt härligt att somna med vattnet kluckandes under sig.

Oförglömliga dagar...
Kolla in bilderna så förstår ni =)

4 kommentarer:

Henrik sa...

Sol, hav, cyklop och vin. Vad mer kan man önska sig?

Helena sa...

Ljuvligt!!
Sitter oxå i solen...fast i vardagsrummet..solen skiner utanför och snön börjar sakta smälta-tar en kopp kaffe och njuter!!

Kram på er!
Helena

Linda sa...

Underbart! Det stora blå.

Här hemma vägrar vintern släppa taget om oss bleka, blålila varelser som mer än nånsin behöver en glimt av våren. Men snart, snart kommer den. Lite mer snö bara, sen blir det bra.

Kram på er pepparkakor!

// Blekfisen

Klas sa...

Hej på er !
Vad skönt ni har det! Är bara liiite avundsjuk.
Här har varit en underbar dag i dag. Var ute på Torhamnslandet och kollade vårfåglarna. Såg tofsvipor och såg även sånglärkor och två havsörnar. Isen hade minskat, så vi tror att våren är på väg. I natt skall det emellertid bli 5-10 grader kallt. Hos Helena är snödropparna uppe.

Många kramar till er!
Mamma hälsar.