söndag 21 mars 2010

Hasta la vista Australien

Tiden går fort när man har roligt! Vår månad i Australien har rusat förbi och nu kommit till sitt slut. Imorgon tar äventyret oss vidare till Nya Zeeland och Chrischurch.

Sydney har varit underbart och bjudit på strålande sol och behaglig värme. Igår var vi ute på Bondi Beach och gick en härlig promenad vidare till Coogee Beach. Och idag tog vi färjan ut till Manly Beach och sen på eftermiddagen åkte vi till Watson Bay. Det finns en vacker strand i varje vik här i Sydney och det är lätt att förstå varför Sydneyborna är så stolta över sin stad.

Vad tycker vi då om vår månad i OZ?
Vi är såklart jättenöjda! Det har varit underbart på alla sätt och vis. Det har ni ju kunnat läsa om här. Men vi blev lite förvånade att det regnade så mycket uppe i Queensland. Ja, vi vet att det skulle vara regnperiod... men ändå... Lite mer sol där uppe i norr och resan hade fått toppbetyg!

Vi trodde nog inte heller att det skulle vara riktigt så enkelt att resa runt här. Nästan lite för enkelt. En strid ström backpackers reser samma rutt längs östkusten och efter en stund kan det lätt bli lite förutsägbart. Vi har försökt att hålla oss borta från de värsta backpackerställena, men det är väldigt lätt att bara följa med strömmen. De bästa upplevelserna har vi haft i storstäderna och på de ställen dit de 20-åriga britterna inte åker (de är rätt jobbiga när de samlas i grupp).

Nästa gång vi åker till Australien ser vi fram emot att se Melbourne och Perth! För det blir helt klart en nästa gång... Men först - Nya Zeeland. På återseende OZ. It´s been a pleasure.

(Bjuder på härliga bilder från våra dagar i Whitsunday islands och dykningen. Spana i hajen!!)
Vårt dykteam. Nico & Leann från Skottland och vi, på Whitehaven beach.
Whitetipped reef shark.
We did it!

Hela gänget som vi seglade med.

1 kommentar:

Ola sa...

Hej igen på er....skulle ju ringt er idag men jag har haft så sjukt mycket att göra på jobbet sista veckorna.... utbildning och förberedelser inför Mjällbys hemmapremiär i allsvenskan... fotbollskommendering imorgon. Mjällby-Gais...
Härligt med dykbilderna... HAJEN...hoppas ni nu får en lika trevlig upplevelse på nya zeeland. Hälsa Frodo, legolas och aragorn från mig...;)

Vi hörs snart igen...
Många kramar från näset.