lördag 6 mars 2010

Vi hade iallafall INTE tur med vädret...

Eller "rätt som det regnar så kommer det en skur" som pappa skulle sagt ...

I förrgår:
Åkte från Rockhampton och hade siktet inställt på Agnes Water och Town of 1770 som enligt alla vi mött skulle vara två trevliga små ställen. Halvvägs dit meddelar busschauffören att vägen dit är översvämmad p.g.a det ihållande regnet. Ok, inte mycket att göra åt det. Så istället fortsatte vi söderut mot Hervey Bay istället, utgångspunkten för resor till Fraser Island, dit vi hade
tänkt åka. Regnet fortsatte att falla när vi kom dit, och enligt uppgift skulle det vara likadant det kommande dagarna. Att åka ut till Fraser Island och campa som var planen från början kändes inte längre lika lockande... Så vi bokade in oss på en dagstur dagen därpå istället.

Igår: Vaknade till hällregn och kom till Fraser Island (världens största sandö med fina stränder och underbara insjöar) i ösregn. Vi hade verkligen sett fram emot Fraser... Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Vi fick iallafall bada i Lake Makenzie... i ösregn. På grund av regnet har vi inga just därifrån. Vågade inte riskera vår kamera. Trots dåligt väder var det en häftig upplevelse att åka längs 75-mile beach och vi föreställde oss hur det hade sett ut i solsken.

Idag:
Steg upp vid halv sex (inga sovmorgnar här inte) och tog bussen till Noosa. Supermysigt ställe som påminner om hemma med vatten överallt. Hav, floder och sjöar gör det till en väldigt vacker stad. Har vandrat i Noosa National Park idag och sett inte mindre än 3 koalabjörnar. En av dem var vaken och blickade ner på oss från sitt träd.

Nu: Har precis ätit en riktigt god middag. Kokt potatis, kyckling och sallad. Första gången sen vi åkte hemifrån som vi äter kokt potatis. Såå gott!! Vi tyckte vi var värda en riktig midddag efter att mest ha ätit nudlar och pasta sen vi kom hit till Australien. Det riktiga backpackerlivet har kickat in. Lunchen idag bestod av nudlar, tonfisk och ketchup. Delicious!! Nu sitter vi sängen och dricker vitt vin direkt ur flaskan... inte så sofistikerat kanske men vi har inga glas... Johan lyssnar på ljudbok och jag skriver till er!

Imorgon: Hoppas vi att solen skiner! Isåfall blir det en tur till stranden och kanske ett första försök på en surfbräda. Vi har lämnat Stora barriärrevet bakom oss och istället är det surfställen hela vägen ner till Sydney. Och vi kan ju inte vara sämre än att ta seden dit vi kommer och försöka oss på att bemästra vågorna...

Hoppas allt är bra med er där hemma! Kramar från OZ!


Shipwrek på Fraser IslandVi på 75-mile beach Johan just nu
Utsikt över Noosa Söt Koalabjörn i sitt träd

På bussen tidigt imorse
Martyn & Malou från Holland, som vi seglade med på Wings 3. När vi kom tillbaka till vårt hostel igår var de där. Utan att vi visste om det hade vi lyckats hamna på samma ställe. Här besöker de oss på rummet bland all vår tvätt som hängde på tork.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Stina
Hoppas allt är bra med er.
Vi är i Sydney den 2010-03-13. Har vi tur kanske vi ses.
Kram
Yvonne

Helena sa...

Hejsan!!
Synd det var sånt regn,men precis som du sa-det blir inte alltis som man tänkt sig!
Här är det fredagskväll och jobbveckan är slut-skönt!
Har precis lämnat Gustav på disco och snart ska Maja iväg-vi ,tja, vi kollar väl på Lets dance..

Sköt om er!!Sola lite för oss oxå!!
Kram Helena

Caroline sa...

haha härligt att ni saknar kokt potatis! Lagom att komma hem till nypotatisen då!

Så himla härligt, kul att följa er!

Ta hand om varandra
Carro

Anni sa...

Såå underbart ni har det!! Otur med regnet men precis som du säger så blir det ju inte alltid som man tänkt sig. Och ni kan ju åka tillbaka!

Härlig bild på Johan och flaskan!! :)

Kramar i massor

Anni sa...

Så underbart ni har det! Otur med regnet men precis som ni säger så blir det ju inte alltid som man tänkt sig. Ni kan ju åka tillbaka en annan gång!

Härlig bild på Johan och flaskan!! :)

Kramar i massor

Helena G sa...

Hej på er! Hade inte läst på er blogg sen ni mönstrade på segelbåten så det var härligt att få en ordentlig uppdatering!
Ni ser ut att ha det fantastiskt bra trots allt regn. Jag hade gärna matat en känguru kan jag säga.

Här hemma vägrar vintern ge sig. Den är inne på andra andningen nu med mååååånga minusgrader men strålande sol. Jag vaknade vid sju i morse och trodde jag glömt lampan på i köket men det var dagens första guldgula solstrålar som ville väcka oss!

Klockan är snart halv tio nu och det ser ut att bli en fantastiskt fin dag. Och jag tror jag struntar i att flytta temometern till skuggsidan, det är rätt gött att se + 23,7 på termometern och inbilla sig att det är sant (sanningen är att snön fortfarande ligger djup trots att det töade rejält i tre dagar).

Ni som är sportintresserade vill kanske veta (om ni inte gör det redan) att det blev ett av de bästa OS:en nånsin för Sveriges del. Några "självklara" medaljer som inte blev verklighet (Helena Johnsson bl.a) men också en del otippade.

Nä, nu ska jag koka lite ägg och havregrynsgröt till frukost...avis? ;)

STORA KRAMAR från mig

PS Stina: Helenas fest i Simrishamn var sjukt bra. Alla tappade dock haken när den manliga strippan gjorde entré... :DS

Helena R sa...

Hej på er!
Det är så roligt att följa er här och vilka underbara bilder! Vad bruna ni är nu!! :)

Här hemma börjar våren komma med små små steg, är fortfarande kallt men när solen skiner får man den där sköna känslan i kroppen att snart så...

Har bokat en vecka till NY nu som du nog förstod på fejjan Stina. Ska bli hur kul som helst! Shopping i massor kommer det att bli :))

Nä nu blir det en söndagspromenad längs stranden, ska ut och leka med min nya systemkamera.

Saknar dig massor Stina!
Ta hand om er och väntar med spänning på att höra med er om era bravader :)

Kramar Helena R

Sandra sa...

Hej på er! Kul att läsa om alla äventyr, tycker det verkar som att ni hinner göra så sjukt mycket saker! Synd att ni missade att se Lake McKenzie i solsken, de var bland det häftigaste jag sett, ni kan säkert föreställa er färgen på vattnet när solen låg på.

Här hemma är allt lugnt. Familjen ska på Fredrik Lindström ikväll och jag är hemma och pluggar och vaktar hundar!

Ha det så bra!!

Kram kram