söndag 21 mars 2010

Hej från Christchurch!

Framme och välmående på Tranquil Lodge i Chrischurch. Tre timmars flygning från Sydney tog oss till detta land som nu ska utforskas i tre veckor. Air New Zealand som vi flög med hade ett gediget underhållningsutbud med massa bra och nya filmer, vilket vi jublade över. Vi har ytterligare fem flygningar med dem och lär inte ha några problem att få tiden att gå.

Vädret här? Som september i Sverige ungefär. Det var 18-20 grader när vi landade, men blir tydligen kallare på kvällarna.

Imorgon är tanken att vi ska hoppa på Kiwi Experience bussen som ska ta oss runt här i landet. Men vi har som vanligt lite dålig framförhållning och mailade dem först idag om att vi vill åka med. Håller tummarna för att det finns plats på bussen.

Första stoppet är ett ställe som heter Ki... nånting. Vi har lite dålig koll om vi ska vara ärliga. Hoppas det klarnar under morgondagen.

Kramar!

PS. Vi verkar inte ha någon mobiltäckning här. Någon som kan kolla upp om Telenor har avtal här nere? Vore snällt.

4 kommentarer:

Jimmy sa...

Ska fungera att ringa enligt Telenors hemsida. Dyrt som tusan (17 kr/min) men det ska fungera. Ta emot sms är gratis och skicka 3,50 st enligt standardpriserna.

Operatörerna ni ska leta efter i er mobil är främst Vodafone New Zealand (vodafone NZ, BSNZ) eller Two Degrees Mobile Ltd (530 24, NZLNH).

Ha det kalas och hoppas ni får plats på Kiwi exp. Vilken runda har ni tänkt er?

Helena G sa...

Skönt att ni landat safe and sound. Ser fram emot att läsa om NZ, har alltid velat åka dit!

Apropå Let's Dance. Willy snickaren har hängt kvar jättelänge, fast han inte är nån talang. Publiken har skrikit "Rädda Willy" varje vecka när han har fått sina poäng, HAHA! Men i fredags, i semifinalen, åkte han ut. Kvar står Mattias (i EMD) mot Claudia Galli. De håller inte lika hög klass som förra årets finalister men är ändå grymt duktiga. Själv hoppas jag Claudia vinner.

När jag ändå berättar nyheter här hemmifrån kan jag ta några till:
1. Igår var det 11,3 plusgrader i Kolboda, helt underbart. Snön smälter fort nu, nästan inget kvar på vår baksida.
2. En kille hotade att skjuta ner folk på KTH i förra veckan och efter det blev råkade ett antal andra skolor runt om i Sverige ut för liknande hot, som tur är har det varit tomma hot.
3. Första tranan landade i slutet av veckan vid Hornborgarsjön.
4. Idag var det ett vulkanutbrott på Island, folk har evakuerats.

Jahapp, det var en liten omvärldskoll, vare sig ni ville eller inte! :)

Sköt om er nu, lycka till med bussen!

KRAM

Lotta sa...

Hej! Gott att höra att ni landat på NZ och att det är bra med er!Härliga bilder som vanligt! Vi har idag kollat läget hos er - allt i sin ordning. Talade med grannen som varit behjälplig med fruktträden.Här hemma rullar det på som vanligt-men nuuuu är våååren på g!Igår planterade jag påskliljor och penseer i grytan på trappan och videträdet som vi har haft på altanen i vinter är utslaget- satte fram det också- så nu är vår trappa vårfin!
Sköt om er och ha en god busstur på NZ!
Massor av kramar från Klas och Lotta

Inger sa...

Hej på er därborta! Här har det snöat hela dagen. FYYY! Igår trodde man att våren var på väg när snön smälte så fint. men nu är det som det har varit senaste månaderna, snö och kallt.Det ska bli väldigt kul att följa er från NZ.Inge kommer hem från London ikväll. Hela Lupus var där och en del såg på Arsenal mot West Ham. Arsenal vann förstås.Nu ska vi vara väldigt svenska: vi ska äta köttbullar. Ha det bra och många kramar.