lördag 27 mars 2010

Tight and bright

Bussresan med Kiwi rullar vidare längs med Sydöns östkust.

Igår: Åkte vi buss mest hela dagen med stopp och promenader på olika vackra ställen längs med östkusten. Kvällen tillbringades mitt ute i ingestans på Lake Mahinapua Hotel. Där var det fest på temat "tight and bright". Alla var utklädda enligt temat, vilket blev ganska kul. Johan stod för den bästa insatsen av oss två och var riktigt läcker (spana in bilden nedan).

Just nu: Slappar vi i vår lilla stuga på Rainforest Retreat i lilla byn Franz Josef, utgångspunkten till Franz & Fox Glacier. Vi har haft fullt upp de senaste dagarna så vi njuter av att ha en soft eftermiddag framför tv´n. Om vi tröttnar på det så finns det en varm källa som man kan bada i på andra sidan vägen...

Imorgon: Glacier Hike! 6 timmars vandring/lätt klättring på en glaciär som omges av regnskog. Ska bli riktigt häftigt!

Vädret: Eftersom vi befinner oss 10 minuter från en glaciär hade vi väntat oss att det skulle vara riktigt kallt här. Men det är ungefär 15 grader och regn (det kommer 4 meter regn här per år, att jämföra med London som får cirka 1,3 meter per år).

Galet: Att halva vår resa är avklarad...

Annars då? Vi börjar vänja oss vid livet som bussresenärer. Känns stundtals som om vi är på skolresa, men att inte behöva boka någonting eller fundera på var vi ska åka härnäst är rätt bekvämt. När vi kommer till Wellington kanske vi hyr en bil och gör Nordön på egen hand. We´ll see...

Hoppas allt är bra med er därhemma!

P&K

PS. vårt att skriva korta inlägg. Sorry för det, men det är så mycket att berätta om :)

Promenad i solsken
Pancake rocks
Johan i sin fina outfit. Jag hade tagit av min här... lite suddigt där på kvällen.
Johan och vår chaufför, JP.

Hela galna skaran

2 kommentarer:

Kajsa sa...

Jag är glad för alla inlägg, korta som långa. Alltid lika kul att läsa vad ni hittar på.

Verkar som ni åker andra hållet på NZ. Ja visst känns Kiwi Experience som en skolresa för vuxna. Passa på å njut av sydön, den är vackrare än den norra.

Jag är hos hästarna i helgen. Hade sett fram mot vackert väder. Igår (fredag) var det strålande sol och 15 grader i Malmö, hur härligt som helst. Både vantar och jacka åkte av på lunchpromenaden. Men idag är det mulet och blåsigt och regnet hänger i luften. Uppfriskande helt enkelt.

Kram till er båda, Kajsa

Lotta sa...

Hej på er!
Det är härligt att få ta del av era upplevelser! Det är gott att det inte är så korta inlägg!Vi läser gärna mycket och länge!
Idag på fm gick vi Kråkerumsrundan- vid vattenfallet i Ådalen såg vi vårens förtsa blåsippor- 2 st utslagna!! Det är riktigt härligt! Vi hade 13 grader plus.I em har det åskat en del, och nu ikväll regnar det.När jag var vid Brovägen igår såg jag krokus på väg upp. Här hemma blommar krokus nu.Snön är nu nästan ett minne blott!!
Var rädda om er ! Särskilt imorgon på glaciären!!Ha det gott!
Massor av kramar till er båda!
Lotta och Klas