onsdag 3 mars 2010

Yihaa!

Efter några dagar till sjöss så bestämde vi oss för att testa på livet som cattle farmers.Vi tog nattdjuret (greyhound) direkt från båtens efterfest och sov ett par timmar innan vi nådde Rockhampton och en småskum Shane som körde ut oss till Myella. Myella är en farm med kossor, hästar och höns, det finns även en hel del vilda kängurur men jag är tveksam om epitetet vilda verkligen passar in (se bilden nedan). Dom har runt 250 kossor som går och beter här ett par år innan dom är redo för slakt. Nu för tiden så är det mesta i ordninggjort och det finns inte så mycket att göra förutom de förutbestämda aktiviteterna. Hade man kommit hit för ett par år sedan så hjälpte man till med att bygga staket och sköta gårdens alla bestyr på ett mer naturligt sätt. Hur som helst så är det kul att prova lite annat även om det inte är det största äventyret vi kommer uppleva.

Igår så red vi på hästar och fick lära oss hur man kör motorcykel/cross på landet. Vi plockade även ägg från hönsen och matade kalvar. Stina fick även prova på att mjölka en ko men det var inte hennes starkaste sida.Hästarna var väl det som var roligast. Jag har inte suttit på en häst sen jag var 5 och Stina stoltserar inte heller med några glänsande egenskaper. Vi hade en snabb genomgång på Moo som var en metallhäst. Efter fem minuter på den så "fick" vi varsin häst och sen var det bara till att lära sig. Det gick lite trögt i början men efter en stund så tröttnade våra hästar på att äta och lydde oss ganska bra. Vi red runt farmen och kollade lite på träd och växter. Vi såg en fullvuxen känguru som man inte gärna möter i en mörk gränd, frambenen och bröstmusklerna är större en vissa discotränade gympojkar man ser.På väg tillbaka till huset så drev vi in kossorna till häst.

Det bästa ute på farmen var nog maten. Vi fick smaskig hemlagad mat med lokala råvaror. All mjölk kommer direkt från kossorna utan några tillsatser. Vi provade att dricka mjölk direkt från kossan och det var helt ok. Dom bryggde även egen öl som vi drack utav till maten. Andra dagen på farmen var lite lugnare, vi hade gjort det mesta redan så vi kastade lite lasso och tog det lugnt. På eftermiddagen åkte vi in till Rockhampton igen för att sen ta oss vidare.





















3 kommentarer:

Bleka Linda på kontoret sa...

Häftigt att de kommer så nära! Lantlivet passar er!

Underbart!

Maja(= sa...

Jag tror att detta är det bästa på er resa ,tycker jag ,tror jag...men det var lite läskigt, när man ser den stora kängurun.
Men jag vill också klappa och mata kängugru och speciellt ungarna.
Jag vill just nu faktist på resa som ni men inte lika lång och stor.
Kram Maja(= (= (= (=

Stina sa...

Massa pussar och kramar till dig Maja! Saknar dig!
Du skulle ha gillat den lilla kangurun :). Du far gora en san har resa nar du blir stor!